>>Welkom bij één van de oorspronkelijke sites van de gefuseerde Ark/Rank wijkgemeente<<

Boekenmarkt

Jaarlijks wordt er in De Ark in Krimpen aan IJssel de grootste boekenmarkt van de Krimpenerwaard gehouden.  Deze jaarlijks terugkerende markt voor de geïnteresseerde liefhebber een waar eldorado. Er is ‘voor elk wat wils’ te vinden tegen zeer scherpe prijzen. (foto: inleveravond 28 september 2017)

Evenals voorgaande jaren komt de opbrengst van de verkoop volledig ten goede aan goede doelen waaronder de stichting KIKA.

In 2019 vindt de boekenmarkt plaats op 1 en 2 november!!

De komende periode volgen weer inleveravonden, houdt de agenda in de gaten! U kunt dan uw oude boeken, LP’s , DVD’s en CD’s inleveren in De Ark.

In de eerste jaren van het bestaan van de markt werd de opbrengst veelal besteed aan de lokale doelstellingen, maar sinds een aantal jaren wordt de hele opbrengst van de markt geschonken  aan organisaties die zich, zowel in binnen- al buitenland bezig houden met zorg voor kinderen die uw en onze steun volop nodig hebben.

In 2018 is de opbrengst besteed aan kinderen die door oorlogsgeweld in de verdrukking dreigen te geraken en is een gedeelte van de opbrengst aan het project ”Samen kerken voor Oeganda” gedoneerd.

Behalve boeken zijn er eveneens CD’s, DVD’s en LP’s te koop en ook al worden er minder platen gedraaid dan vroeger, toch neemt de belangstelling jaarlijks toe. Veel verzamelaars kunnen hier zeker iets van hun gading vinden, alles tegen eveneens zeer scherpe prijzen.

Om aan voorraad voor de markt te komen, worden er inzamelavonden gehouden, waarbij de gelegenheid wordt geboden om boeken, cd’s en dvd’s af te geven bij de Ark. Deze inzamelavonden, meestal de laatste donderdag van de maand, worden bekend gemaakt via het kerkblad en de plaatselijke huis aan huisbladen. Als de boeken niet zelf kunnen worden gebracht omdat er vervoersproblemen zijn, of het aangeboden tijdstip schikt niet, dan kan dat bij onderstaand telefoonnummer gemeld worden. Soms moet er een woningen worden leeggemaakt, dan komen we ook graag de boeken ophalen.

Het aangeleverde materiaal wordt nauwkeurig gesorteerd, zodat op de markt een overzichtelijke voorraad van goede kwaliteit aangeboden kan worden.

Informatie over deze boekenmarkt kunt u verkrijgen bij: Koert Verlind, tel. 0180-516286.

Commentaren op: "Boekenmarkt" (2)

 1. Ineke Slingerland zei:

  Wanneer is de eerst volgende inleverdatum voorde boekenmarkt?

  M. vr. gr.
  Ineke Slingerland

  • arksitebeheer zei:

   Beste mevrouw Slingerland,

   Donderdagavond, 25 juli a.s. van 19.00 tot 20.30 uur kunt u weer boeken, LP’s, CD’s en DVD’s inleveren in de Ark.

   Alexander van der Ham

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.