>>Welkom bij één van de oorspronkelijke sites van de gefuseerde Ark/Rank wijkgemeente<<

Kindernevendienst

De kindernevendienst is voor alle kinderen die naar de basisschool gaan (4-12 jaar). Tijdens de dienst worden de kinderen genodigd om mee te gaan tijdens het zingen van het “lied van het licht”. Als dit lied wordt gezongen verzamelen de kinderen zich rond de paaskaars. We nemen het licht van deze kaars mee in een lantaarn.

In de kindernevendienstrphotouimte is er ‘ruimte’ om met elkaar na te denken over het woord van God. We lezen gezamenlijk een Bijbelverhaal en daarna wordt er een bijpassende verwerking gedaan. Dit kan een knutselwerkje of puzzel zijn, maar ook een spelletje. We doen ons best om bij elke leeftijd een aansluitende verwerking te vinden. Kinderen krijgen de kans om met elkaar in discussie te gaan over hoe zij denken over onderwerpen rond het geloof en hoe we ons geloof kunnen toepassen in het dagelijkse leven, ieder op zijn of haar eigen niveau.

Binnen de kindernevendienst werken we met de methode “Vertel het maar”. Op de site www.vertelhetmaar.nl kunt u meer informatie vinden over deze methode en bijvoorbeeld het rooster inzien van de verschillende bijbelgedeeltes.

Rond de feestdagen verzorgt de kindernevendienst een speciaal project. Er wordt naar feestdagen zoals Kerst en Pasen toegewerkt door onder andere een kinderblokje en een bijpassend projectlied. Ook bij de oogstdienst is een extra invulling door de kindernevendienst.
Mocht u vragen hebben over de kindernevendienst kunt u terecht bij onze contactpersoon, Cora Schouten via: kindernevendienst@ark-krimpen.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.